Werkwijze

De zwangerschap

Tijdens een aantal gesprekken geef ik informatie over wat er precies gebeurt in je lijf wanneer je gaat bevallen en welke situaties je tegen kunt komen. Ik masseer graag je rug of voeten wanneer jij dat ook fijn vindt, met of zonder gebruik van de Rebozo massagedoek. Daarnaast kun je me altijd bellen/mailen/appen als je iets wilt bespreken of gewoon even je hart wilt luchten.

De bevalling

Als je gaat bevallen kom ik wanneer jij dat wilt. Of dat nu thuis, in het ziekenhuis of in een kraamcentrum is. Ik help je door alle weeën heen. Door samen met jou te focussen op je ademhaling, door ontspanningsoefeningen te doen, door verschillende houdingen te stimuleren en je te masseren als je dat fijn vindt. Soms is het ook voldoende dat je gewoon weet dat ik er ben, of beneden op de bank zit. Bij onverwachte situaties kan ik uitleg geven en je helpen een beslissing te nemen. Ook kan ik foto’s of filmpjes maken. Ik vervang de partner zeker niet. Voor een partner kan het juist fijn zijn vragen te kunnen stellen, suggesties te krijgen hoe de bevallende te helpen en elkaar af te kunnen wisselen. Een bevalling kan heel wat uren duren en dan kan het heel prettig zijn de bevallende samen te ondersteunen. En stel dat jij of de baby extra medische zorg nodig heeft: dan kunnen we afspreken wie bij de baby blijft en wie bij jou blijft. Ik draai geen wisseldiensten en je kent me van te voren. Ik kan er dus van begin tot eind zijn.

Na de bevalling

Na de bevalling blijf ik nog totdat jullie allemaal goed verzorgd zijn. In de kraamweek kom ik kort langs om na te praten: veel vrouwen vinden het fijn de bevalling nog eens door te nemen met iemand die er bij was. Daarna maak ik een uitgebreid geboorteverslag (evt. met foto’s). Vaak hoor je van ouders dat ze zelf toch veel details vergeten zijn, het geboorteverslag wordt als heel waardevol ervaren. Na 6-8 weken kom ik nog eens om wat langer na te praten en het geboorteverslag te overhandigen. Ook kan ik dan (of later) een afsluitende Rebozo massage geven.

Contact

E info@doulalotte.nl
KVK 72927186
Werkgebied: Leeuwarden en < 50km van Leeuwarden
Doula Lotte Friestalig en Engelstalig

Doula

Doula Lotte staat je bij in zwanger-
schap en geboorte in Friesland.
Zwangerschapscoach en
zwangerschapsbegeleiding
in Leeuwarden en omstreken.
nbvd.nl

design & realisatie COGA webdesign/ux design