Ervaringen

Familie Diallo

Ze heeft goed geluisterd en goed geholpen. Ze was er als ik vragen had. Tijdens de bevalling was ze er de hele tijd. De rugmassage was heerlijk! Ik ben trots op de hulp die ik heb gehad. Dat kon niet beter! Na de bevalling was Lotte ook fijn als steun.

Alissa en Reinder

In maart 2018 werd onze zoon geboren met de hulp en steun van onze Doula Lotte.

Tijdens de zwangerschapsyoga ontmoette ik Lotte. Ze vertelde over haar opleiding tot Doula, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Maar toch trok het ergens wel mijn interesse. We kregen een folder mee met informatie en thuis hebben we het er samen over gehad. Toen we een besluit genomen hadden hebben wij Lotte via de mail benaderd. We kregen een hele leuke enthousiaste mail terug. Lotte kwam vier keer bij ons thuis, eerst om kennis te maken en later om ons voor te bereiden op de bevalling en om ons kennis te laten maken met de handelingen die een Doula tijdens de bevalling uitvoert.

De bezoekjes vond ik altijd erg fijn. Ik kon met al mijn vragen bij Lotte terecht en ook spraken we veel over de naderende bevalling en hebben we samen een geboorteplan opgezet. Het stelde mij enorm gerust om over alles na te hebben gedacht. Kortom we gingen goed voorbereid de bevalling in. Ik vond het een fijn idee dat Lotte bij de bevalling aanwezig zou zijn.

Als ik terug kijk ben ik erg blij dat Lotte aanwezig was tijdens mijn bevalling. Lotte kan goed mensen aanvoelen waardoor het heel vertrouwd voelde om haar bij de bevalling te hebben. Bij binnenkomst vond ik het al fijn dat ze er was. “Ja daar is ze” dacht ik. Het was gemoedelijk en op zwaardere momenten zorgde Lotte er weer voor dat ik weer rustig werd en de kracht kreeg om door te gaan. Ik voelde me erg vrij en ik kon doen wat ik wilde. Ook vond het ik het fijn dat er iemand was die mijn man kon ondersteunen dit gaf mij een rustgevend gevoel. We hadden gekozen voor een thuisbevalling en ik had mij daar helemaal op ingesteld. Helaas vorderde de bevalling niet waardoor we naar het ziekenhuis moesten. Dit was iets wat ik niet wilde. Maar gelukkig hadden we dit ook al besproken tijdens het opstellen van mijn plan.

Ik baalde er wel van en dit zag Lotte ook, ze steunde mij en pepte mij op. Dit had ik echt even nodig. Uiteindelijk vond ik het allemaal niet erg in het ziekenhuis. Ik was op de goede plek en iedereen was meegegaan naar het ziekenhuis. Super fijn dat Lotte weer aan mijn zij stond om te helpen. Op een gegeven moment werd het zwaarder waardoor ik het even niet meer zag zitten. Zowel mijn man als Lotte sleepten mij hierdoor heen. Lotte wist goed wanneer ze mij kon helpen en zette haar hulpmiddelen in. Ze kriebelde op mijn rug om zo meer endorfine vrij te maken in mijn lichaam en ook gaf ze tegendruk tegen de weeën in mijn rug. We waren al heel wat uurtjes onder weg, maar Lotte week niet van mijn zij. Het laatste gedeelte vond ik erg zwaar. Ik had twee handen heel goed vast.

De ene hand was van mijn man en de andere hand van Lotte. Ik heb Lotte’s hand niet meer los gelaten geloof ik. Lotte was positief en bleef kalm. Ook vertelde ze mij de positieve vooruitgang van de bevalling. Dit gaf mij weer de moed om verder te aan. Zo fijn om iemand naast je te hebben die er volledig voor je is en je goed kan ondersteunen. Precies om 23:00 werd onze zoon geboren. Wat waren we blij. Ik vond het fijn om samen met Lotte dit moment te delen. We aten een beschuitje en rond 00:00 uur is Lotte naar huis gegaan. Het voelde wel heel vreemd dat ze er opeens niet meer was. Maar gelukkig hadden we al snel contact, ik had erg veel behoefte om met Lotte te spreken over de bevalling. Dus Lotte kwam gezellig even langs op kraambezoek. We hebben lekker gekletst en alles doorgesproken.

Het laatste bezoek hebben wij ook als fijn ervaren. Napraten over het hele gebeuren en de mooie momenten. Lotte is een echte aanrader, ze is lief, professioneel, rustig en kan je goed aanvoelen. Ze weet precies waar ze je moet ondersteunen en begeleiden. Voor ons was het zeer geslaagd en ik zal iedereen Lotte aanraden als Doula. Nog steeds hebben we af en toe contact en krijg ik tips van haar.

Familie van der Schoot

Lotte was een hele warme, betrokken doula en ze voelde al snel vertrouwd als een vriendin. Ik vond het fijn zoveel steun en begrip te ervaren tijdens de zwangerschap. Het was fijn om Lotte bij de bevalling te hebben, om overzicht te kunnen bewaren en beter te kunnen ontspannen. Als doula vind ik Lotte heel nauwkeurig, meevoelend en volledig. Als gezin zijn we heel dankbaar dat zij ons heeft willen bijstaan met haar kunde.

Contact

E info@doulalotte.nl
KVK 72927186
Werkgebied: Leeuwarden en < 50km van Leeuwarden
Doula Lotte Friestalig en Engelstalig

Doula

Doula Lotte staat je bij in zwanger-
schap en geboorte in Friesland.
Zwangerschapscoach en
zwangerschapsbegeleiding
in Leeuwarden en omstreken.
nbvd.nl

design & realisatie COGA webdesign/ux design