Doula Lotte

Doula Lotte staat je bij in zwangerschap en geboorte.

Ruim 14 jaar heb ik in het HBO gewerkt als onderwijskundige, analist en projectleider. Een aantal jaren heb ik dit gecombineerd met mijn eigen praktijk. In 2022 heb ik de knoop doorgehakt en heb mijn baan in het onderwijs opgezegd om me volledig te kunnen richten op datgene waar ik me het meest op mijn plek voel: in de geboortezorg. Sinds april 2023 ben ik bestuurslid en penningmeester van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBVD) en sinds september 2023 ben ik tevens werkzaam voor de beroepsvereniging van verloskundigen in Nederland (KNOV) waar ik de ledenadministratie en financiën bijhoud. De combinatie van mijn werk in deze beroepsverenigingen en mijn eigen praktijk als doula is erg waardevol, ik hoor veel over de ontwikkelingen in de geboortezorg en alles wat ik leer neem ik mee in mijn eigen praktijk. Mijn missie is zwangeren en hun partners te informeren en bij te staan, met volle aandacht!

Fascinatie voor zwangerschap en geboorte was er bij mij altijd al. Als tiener keek ik graag naar ‘de bevalling’ op tv, en ik verslond de tijdschriften die bij mijn oppasgezinnen lagen. Rond mijn 10e jaar werden een aantal neefjes en nichtjes geboren. Elke keer kwam ik logeren bij de betreffende oom en tante om te helpen en erbij te zijn. Zelf moeder worden was een logische wens, en we zijn dankbaar dat die wens in vervulling mocht gaan met de geboorte van onze vier zoons (2009, 2010, 2015 en 2019).

Hoe blij ik ook was met de geboorte van onze kinderen, ik ervoer ook dat het anders kan gaan dan je wilt. Na de geboorte van onze tweede zoon kreeg ik een post partum depressie, en na de derde nog eens in lichtere mate. Met de juiste hulp (en dat was een zoektocht op zich), veel geduld en liefde kwam ik hier weer goed uit. Al sinds de geboorte van de eerste leek het me zo mooi ook in de geboortezorg te mogen werken. Het was mijn zwangerschapsyoga docente die zei: “is doula zijn niet wat voor jou?”. Daarop ben ik veel gaan lezen over doula zijn, en na het bezoeken van de open dag van de opleiding voelde ik “dit past bij mij”. Met veel plezier en interesse heb ik de opleiding tot doula in Utrecht en de docentencursus voor Relaxed Bevallen bij Georgina Kwakye gevolgd. Ik leerde nog zo veel wat ik nog niet wist! Het leek me erg mooi mét deze kennis en ervaring nog eens zwanger te zijn en te bevallen. Dit keer kon ik veel bewuster keuzes maken qua begeleiding en wat ik wél en niet wilde tijdens de zwangerschap en geboorte. Dit werd een heel andere, fijne ervaring waar ik met een goed gevoel op terug kijk.

 

Opleidingen en cursussen (met jaartal afronding)

2005 Bachelor Lerarenopleiding tweede graad Geschiedenis – Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

2007 Master Onderwijskunde – Rijksuniversiteit Groningen

2018 Opleiding tot Doula – Doula opleiding Utrecht

2018 Cursusdocent Relaxed Bevallen – Georgina Kwakye Haarlem

 

 

 

Contact

E info@doulalotte.nl
KVK 72927186
Werkgebied: Leeuwarden en < 50km van Leeuwarden
Doula Lotte Friestalig en Engelstalig

Doula

Doula Lotte staat je bij in zwanger-
schap en geboorte in Friesland.
Zwangerschapscoach en
zwangerschapsbegeleiding
in Leeuwarden en omstreken.
nbvd.nl

design & realisatie COGA webdesign/ux design